hindsight

Some blogs are better than others. Some blogs' bloggers are better than other blogs' bloggers.

söndag 22 mars 2009

 

En hel låt av allt

Världens bästa band släpper sin nya skiva Folkmusik för folk som inte kan bete sig som folk denna onsdag. Vi är många som trånar efter ännu ett litet sublimt pappersalbum att älska och spela sönder, och som bot på vår längtan kan vi så länge njuta av den här fina videon till den underbara låten "Tinnitus i hjärtat", en låt som jag finner vara oväntat bra. Jag hörde den redan i somras på Roskildefestivalen, men som vanligt vid livespelningar hamnar texten lite i skymundan, och då tyckte jag inte att låten var sådär fantastisk - men nu! Thomas Öberg fortsätter i samma jordnära, men ändå storslagna, anda som för 8 år sen, med briljanta textrader såsom "mina problem/har skaffat sig egna drömmar" eller "det finns innebörd/men den är orörd/och den drabbar oss mest/med sin försening". Lägg därtill Conny Nimmersjös och Johnny Essings skräniga, perfekt avvägda, gitarrspel och Jonas Jonassons bisarra mustasch, jag menar mjuka kraftwerksyntar, och bob hund är tillbaka i vad jag hoppas och tror är en veritabel tour de force. Jag tror förresten inte att jag någonsin har sett en tuffare basist än Mats Hellquist.
Jag kan samtidigt tipsa om en fullständigt obegriplig men smått charmerande bob hund-film som någon vänlig själ har laddat upp på youtube. Första delen finns att se här. Det sista, sjunde, klippet består till större delen av en förvirrande tolkning av "Reinkarnerad exakt som förut" av mystikerna Philemon Arthur & the Dung. Lyssna, om du vågar.


Etiketter:


Kommentarer:
Great song and video ... it grows on you after only a few views.
(Btw. the scene @ 1.28 reminds me of Benny Hinn's theatrics ... "The Power of Christ Compels You!")
 
Fann denna bloggen efter googlande på nyligen uppdaterade sidor innehållandes "bob hund".
Filmen du funnit på youtube är den gamla hederliga bob hund-vhs'en som gavs ut under ett sent nittiotal, och som i skrivande stund finns tillgänglig på tradera. Mycket mysig och bob hund'ig film.
 
E: Yeah I know! But you, Thomas Öberg is the real healer...

Per: Kul med nya läsare! Jag kommer att recensera skivan så fort jag fått klorna i den (eller snarare, när den har fått klorna i mig), så håll utkik!
 
Haha, and I think I missed writing "know" after "you"...
 
Yeah you did, but I think you can be forgiven for that.
I'll go ask Benny Hinn, oops, I mean Thomas Öberg! :D
 
notera Jonas Jonassons Stalinbyst!
 

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]





<< Startsida

Arkiv

januari 2009   februari 2009   mars 2009   april 2009   juni 2009  

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Prenumerera på Inlägg [Atom]